Британският премиер Риши Сунак обеща да увеличи разходите за отбрана

...
Британският премиер Риши Сунак обеща да увеличи разходите за отбрана
Коментари Харесай

Великобритания ще увеличи до 2,5% от БВП разходите за отбрана

Британският министър председател Риши Сунак даде обещание да усили разноските за защита с близо 5 милиарда паунда през идващите две години за справяне със опасността от враждебни страни като Китай и Русия.

Сунак е на посещаване в Съединени американски щати, където дружно с президента Джо Байдън разискват точно общите проекти в областта на въоръжените сили.

 
Приоритет на държавното управление, както и мой персонален подобен, е да пазим страната в сигурност. Затова и представяме ревизирания ни проект за външна политика и тактика за сигурност. Ясно е че светът е станал по-динамичен. Заплахите за нашата сигурност са се нараснали и по тази причина ще влагаме спомагателни 5 милиарда паунда през идващите 2 години в нашите въоръжени сили, ще увеличим разноските за защита до 2.5% от Брутният вътрешен продукт. Целта е да продължим да бъдем международен водач в защитата.
Риши Сунак, министър председател на Англия

Освен с Байдън, в Калифорния Сунак беседва и с австралийския министър председател Антъни Албанезе за уточняване на детайлностите по тристранното съглашение за защита АУКУС, което включва доставка на нуклеарни подводници за Австралия. От „ Даунинг стрийт “ 10 разясниха, че 3 милиарда паунда от предвиждания пакет спомагателни разноски ще бъдат ориентирани към финансирането на пакта. Ще бъде увеличена промишлената инфраструктура и ще бъдат обслужени английските подводници. Останалите 2 милиарда ще отидат за подмяна на оръжията, изпратени в Украйна и за възстановяване на инфраструктурата за произвеждане на муниции на Англия.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР