Британският премиер Борис Джонсън се срещна с украинския президент Володимир

...
Британският премиер Борис Джонсън се срещна с украинския президент Володимир
Коментари Харесай

Тайна среща! Борис Джонсън е в Киев

Британският министър председател Борис Джонсън се срещна с украинския президент Володимир Зеленски в Киев по време на второто си пътешестване до украинската столица от началото на съветската инвазия, съобщи Ройтерс. Джонсън беше посрещнат от Зеленски като " огромен другар ".

Важно е Англия да продължи да поддържа Украйна, съобщи Джонсън. Той предизвести, че колкото по-дълго продължава войната, толкоз по-голяма е заплахата съдружниците на Украйна да се уморят да ѝ оказват помощ, написа Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Руските сили не престават да напредват и за нас е жизненоважно да покажем, че продължаваме да имаме вяра в способността на Украйна да победи в спора “, сподели английският министър председател пред публицисти след завръщането си във Англия от Киев.

Някои членове на Консервативната партия разкритикуваха Джонсън, че е избрал да пътува до Украйна, вместо да взе участие в конференция в Северна Англия.

" Когато има признаци на отмалялост по отношение на оказването на помощ на Украйна, доста е значимо да покажем, че ние поддържаме украинците в дълготраен проект и че ги зареждаме със стратегическата устойчивост, от която имат потребност ", посочи Борис Джонсън.

В Киев той е предложил и огромна стратегия за образование на украинските въоръжени сили, през която биха могли да минават до 10 000 военни на всеки 120 дни. Новата стратегия ще образова украински военни отвън страната. Всеки боец ще прекарва по три седмици в проучване на бойни умения за фронтовата линия, както и съществени медицински знания, киберсигурност и тактики за противопоставяне на експлозиви.

Срещата е била защитавана в загадка по съображения за сигурност.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР