Британският премиер Борис Джонсън се опита да измести предизборните дебати

...
Британският премиер Борис Джонсън се опита да измести предизборните дебати
Коментари Харесай

Борис Джонсън: След Брекзит Великобритания ще скъса с много от правилата на ЕС

Британският министър председател Борис Джонсън се опита да измести предизборните диспути в страната от въпроси за характера му към тематиката за Брекзит, като даде обещание повече подкрепи за английските компании и на фермерите, когато Англия напусне Европейския съюз, съобщи Асошиейтед прес.

На конференция той упрекна обструкционистки настроени английски политици, че се пробват " да забавят, да разводнят и въобще да отрекат " Брекзит. Той още веднъж даде обещание, в случай че консерваторите завоюват парламентарните избори на 12 декември, да извади Обединеното кралство от Европейския съюз на в този момент плануваната дата - 31 януари, " с цел да можем най-сетне да тръгнем напред като страна ".

Той популяризира изгодите, които ще дойдат за Англия от напускането на Европейски Съюз, и даде обещание държавното управление му да вкара нови правила за държавна помощ, които да му разрешат да се намесва в поддръжка на затруднени компании.

Сегашните регулации в Европейски Съюз лимитират размера на помощта, която държавните управления на страните членки могат да оказват на компании или браншове на стопанската система, с цел да не се пречи на конкуренция. Обещанията за повече държавна интервенция в стопанската система е доста по-характерно за левоцентристката Лейбъристка партия, в сравнение с за консерваторите, проповядващи свободни пазарни връзки, отбелязва АП.

Джонсън още веднъж сподели, че Англия и Европейски Съюз ще могат да сключат съглашение за свободна търговия до края на идната година макар мненията на експертитe, че този период е прекомерно оптимистичен.
Джонсън разгласи и редица други проекти за разкъсване с разпоредбите на Европейски Съюз, което ще направи още по-трудно запазването на близки търговски връзки със съюза. Той сподели също, че няма да продължава преходния интервал след края на 2020 година, даже и към момента да няма комерсиално съглашение с Брюксел.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР