Британският премиер Борис Джонсън призова западните страни да сложат край

...
Британският премиер Борис Джонсън призова западните страни да сложат край
Коментари Харесай

Джонсън призова Запада да сложи край на „пристрастеността“ си към руските горива

Британският министър председател Борис Джонсън прикани западните страни да сложат завършек на " пристрастеността " си към съветските изкопаеми горива , съобщи Франс прес.

Джонсън насочи този апел малко преди аудиенция в Саудитска Арабия, в границите на която той ще се опита да реализира договорености, които да доведат до стабилизиране на цените на силата за английските компании.

В публикация във в. " Дейли телеграф " министър председателят написа, че западните водачи са позволили " ужасна неточност " , като не са реагирали задоволително съответно на анексията на Крим през 2014 година и са разрешили страните им да станат по-зависими от съветския газ и нефт.

" Когато в последна сметка стартира войната си в Украйна, той знаеше, че светът много ще се затрудни да го накаже. Той знаеше, че е основал взаимозависимост ", отбелязва Джонсън.
" Светът не може да бъде подложен на този нескончаем шантаж ", акцентира английският министър председател в публикацията си и приканва неотложно да бъде комплициран завършек на зависимостта.

Съединените щати и Обединеното кралство взеха решение да спрат вноса на съветски газ и нефт, а Европейският съюз, който е много по-зависим, има намерение тази година да ограничи вноса на газ от Москва с две трети.

Борис Джонсън написа в публикацията си, че Русия на Владимир Путин " на процедура не създава нищо друго, което останалият свят да желае да купува ".

" Ако светът успее да постави завършек на зависимостта си от съветския нефт и газ, ще можем да спрем парите на Путин, да унищожим тактиката му ", твърди Джонсън.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР