Британският премиер Борис Джонсън призова лидерите на страните от Г-7

...
Британският премиер Борис Джонсън призова лидерите на страните от Г-7
Коментари Харесай

Борис Джонсън призова Г-7 да ваксинира целия свят до края на следващата година

Британският министър председател Борис Джонсън прикани водачите на страните от Г-7 на срещата си във Англия идната седмица да поемат уговорката да имунизират целия свят против КОВИД-19 до края на 2022 година, съобщи Ройтерс.
Джонсън ще бъде хазаин на първата офлайн среща на водачите на Г-7 от близо две години. Британският министър председател съобщи, че ще се опита да получи заричане за реализиране на международната имунизационна цел.
"Ваксинирането на целия свят до края на идната година ще бъде най-голямото достижение в историята на медицината ", акцентира Джонсън в изказване. "Призовавам моите сътрудници водачи на страните от Г-7 да се причислят към нас, с цел да сложим завършек на тази ужасна пандемия и да обещаем, че в никакъв случай повече няма да позволим опустошението, провокирано от ковид ", добави той.
По-рано през вчерашния ден завърши срещата на финансовите министри, напомня Ройтерс.
Финансовата министърка на Съединени американски щати Джанет Йелън, която е в Лондон за срещата, съобщи, че богатите страни би трябвало незабавно да поддържат имунизациите в по-бедни страни, които не могат да си разрешат имунизациите. Освен това тя повтори апела на Съединени американски щати за анулация на патентните права върху имунизациите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР