Британският премиер Борис Джонсън посочи, че ситуацията около Украйна може

...
Британският премиер Борис Джонсън посочи, че ситуацията около Украйна може
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Русия готви най-голямата от 1945 година война в Европа

Британският министър председател Борис Джонсън уточни, че обстановката към Украйна може да докара до най-голямата война в Европа от 1945 година насам .

" Планът, който виждаме, припомня за това, което може да бъде най-голямата война в Европа от 1945 година във връзка с мащаба ", сподели Джонсън в изявление за BBC Broadcasting Corporation в събота вечерта.

Според английския министър председател има много огромна възможност за навлизане на съветски войски в Украйна , което сякаш може да се реализира освен през Донбас, само че и през беларуско-украинската граница, " с цел да обкръжи Киев ".
 Йенс Столтенберг: Русия се готви да нахлуе в Украйна
Йенс Столтенберг: Русия се готви да нахлуе в Украйна

Алиансът следи обстановката

В същото време Борис Джонсън акцентира, че вследствие на сходни хипотетични дейности ще пострадат не единствено украинци, само че и руснаци .

наоколо до украинската граница породиха съмнения у Запада, че Москва възнамерява нахлуване против Украйна. Въпреки че тя се възползва от обстановката, с цел да сложи настояванията си за гаранции в областта на сигурността от страна на Запада, които включват преустановяване на възможното разширение на НАТО на изток и налагането на публично несъгласие върху опцията Украйна да се причисли към Алианса.
 Макрон подготвен на нова дипломатическа самодейност
Макрон подготвен на нова дипломатическа самодейност

Целта е да се избегне войната в Украйна

Според Русия НАТО търси предлог да разположи повече военни сили и техника наоколо до съветската граница . Руският външен министър Сергей Лавров твърди, че Западът е отприщил тази нервност, с цел да прикрие саботажа от страна на Украйна на Минските съглашения, които поставят основите за политическо разрешаване на
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР