Британският премиер Борис Джонсън получи в петък първата си доза

...
Британският премиер Борис Джонсън получи в петък първата си доза
Коментари Харесай

Премиерът на Великобритания и президентът на Франция се ваксинираха с АстраЗенека

 Британският министър председател Борис Джонсън получи в петък първата си доза от имунизацията против Covid-19 на " АстраЗенека " (AstraZeneca) и прикани обществеността да направи същото, като сподели, че " той не е усетил нищо ". Това оповестява Ройтерс.

 

56-годишният Джонсън беше имунизиран в същата болница, където преди съвсем година беше настанен в реанимация и му беше подаван О2 през тръба в носа, откакто се болести с ковид и се разболя тежко. 

По-късно той призна, че е бил толкоз съществено болен, че са били направени проекти за това по какъв начин да се заяви за неговата гибел, припомня Ройтерс.

" Буквално не усетих нищо. Беше доста положително, доста бързо сложена ваксина ", сподели Джонсън в петък, откакто му беше сложена инжекцията в болничното заведение " Сейнт Томас " в Лондон.

" Всички, когато получите известието си, би трябвало да отидете да се ваксинирате, апелирам, отидете и се ваксинирайте. Това е най-хубавото нещо за вас, най-хубавото нещо за вашето семейство и за всички останали ", уточни още английският министър председател.

Англия е на път да сложи първа доза от коронавирусна ваксина на половината от всички възрастни британци, което я прави една от страни по света с най-бързо провеждащата се стратегия за имунизация.

Джонсън беше ваксиниран в деня, когато редица европейски страни възобновиха потреблението на имунизацията на " АстраЗенека ", откакто лекарствените регулатори на Европейския съюз (ЕС) и на Англия обявиха, че изгодите от тази ваксина надвишават всички вероятни опасности на фона на неотдавнашни известия за случаи с формиране на кръвни съсиреци.

Ваксината на " АстраЗенека ", създадена от учени от Оксфордския университет, също по този начин е в центъра на напрежение сред Англия и Европейския съюз, откакто Брюксел изрази мощно неодобрение поради неналичието на доставки на дози, приближаващ от Обединеното кралство.

Междувременно и различен европейски водач засвидетелства доверие във имунизацията на " АстраЗенека ". Световните медии оповестиха, че и френският президент Емануел Макрон си е сложил медикамента на Оксфордския университет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР