Британският премиер Борис Джонсън обеща днес, че ще има Брекзит,

...
Британският премиер Борис Джонсън обеща днес, че ще има Брекзит,
Коментари Харесай

Борис Джонсън обеща Брекзит до Коледа

Британският министър председател Борис Джонсън даде обещание през днешния ден, че ще има Брекзит, без повече отсрочвания и съобщи в предизборния манифест на Консервативната си партия, че ще внесе съглашението за излизане на Обединеното кралство от Европейски Съюз в Народното събрание преди Коледа.

По-малко от три седмици преди британците да бъдат призовани да гласоподават на парламентарните избори, планувани за 12 декември, ръководещите консерватори и опозиционната Лейбъристка партия се пробват да завоюват гласоподавателите с разнообразни визии за бъдещето на страната, само че и едните, и другите дават обещание да усилят разноските, отбелязва Ройтерс.

Манифестът на Джонсън цели да открои разликата с програмата на лейбъристите, които желаят да вдигнат налозите за богатите и бизнеса. Сегашният министър председател даде обещание да не усилва данъците, в случай че консерваторите завоюват вота, заяви Българска телеграфна агенция.

Ще съгласуваме ново комерсиално съглашение през идната година и то ще бъде такова, че да ускори позициите на страната ни, и няма да удължаваме преходния интервал след декември 2020 година, сподели Джонсън през днешния ден в Телфорд, графство Шропшър.

При идването си в Телфорд Джонсън бе приветстван от последователи, които скандираха: " Борис ", само че малко по-встрани протестиращи викаха: " Лъжец, измамник ".

Единствената опция да има Брекзит е Консервативната партия да бъде в Народното събрание, се показва още в предизборната стратегия, показана от Джонсън. В нея се добавя, че при победа на консерваторите на изборите през декември съглашението за " бракоразвод " с Европейския съюз ще бъде импортирано в Народното събрание до края на годината, а до 31 януари 2020 година страната ще напусне Евросъюза.

Лидерът на консерваторите дава обещание на британците да трансформира Обединеното кралство в " най-хубавото място на света " - с по-сигурни улици и по-чист въздух, в случай че те му обезпечат болшинство и отстранят противника му Джеръми Корбин, водача на Лейбъристката партия, заяви Агенция Франс Прес.

" След Брекзит ние ще станем очевидци на приливна вълна от вложения в страната ", съобщи Джонсън. " След Брекзит ще можем да насочим сърцата и мозъците си към целите на английския народ ", добави министър председателят.

Според изследване на публичното мнение, оповестено от в. " Индипендът " на страницата му в Туитър, поддръжката за Консервативната партия е 41 на 100, а за лейбъристите - 30 на 100, заяви Ройтерс.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (823)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР