Британският премиер Борис Джонсън днес ще бъде в Люксембург за

...
Британският премиер Борис Джонсън днес ще бъде в Люксембург за
Коментари Харесай

Джонсън и Юнкер обсъждат Брекзит на работен обяд

Британският министър председател Борис Джонсън през днешния ден ще бъде в Люксембург за среща с основния европейски договарящ за Брекзит Мишел Барние. Планиран е и работен обяд на премиера с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Поводи за оптимизъм обаче няма, съобщи БНР.

В последното си изказване за Брекзит, в изявление за вестник „ Мейл он сънди “, Борис Джонсън твърди, че има „ действителни признаци за оживление в Берлин, Париж и Дъблин за унищожаване на защитния механизъм за ирландската граница “ – най-голямата спънка за реализиране на съглашение по Брекзит. „ Постигнат е голям прогрес “, твърди Джонсън. Но европейски чиновници отхвърлиха тези думи на английския министър председател. Самият Жан-Клод Юнкер просто предизвести, че времето за договорка изтича.

Очаква се по време на днешния обяд Юнкер, който се отдръпва от поста си навръх 31 октомври, да изиска от Джонсън да показа ясни хрумвания по какъв начин да бъде сменен „ защитният механизъм “. Дори специфичният делегат на премиера за договарянията Дейвид Фрост отхвърли оптимистичните изказвания. А европейски чиновник, поискал анонимност, сподели, че даже не би нарекъл „ договаряния “ срещите до момента за Брекзит в Брюксел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР