Британският премиер Борис Джонсън дава на ЕС 38 дни, като

...
Британският премиер Борис Джонсън дава на ЕС 38 дни, като
Коментари Харесай

Борис Джонсън поставя ултиматум на ЕС

Британският министър председател Борис Джонсън дава на Европейски Съюз 38 дни, като в случай че доникъде на октомври не бъде реализирано съглашение сред Брюксел и Обединеното кралство, договорка няма да има. В Лондон не се опасяват от сходен сюжет.
Малко преди новия кръг договаряния за комерсиално съглашение след Brexit, английският министър председател Борис Джонсън настоя за повече сърдечност и експедитивност от страна на Европейски Съюз. Той сложи период на Брюксел. " До средата на октомври " би трябвало да бъде реализирано единодушие с " европейските другари ", излиза наяве от текста на изказване, което се чака да бъде направено през днешния ден от Джонсън.
 The Times: Брюксел е дал на Борис Джонсън две седмици да избави комерсиалната договорка The Times: Брюксел е дал на Борис Джонсън две седмици да избави комерсиалната договорка
На „ Даунинг стрийт “ е пристигнало предизвестие от Брюксел, че Борис Джонсън има по-малко от две седмици да избави търговск...
Споразумението би трябвало да е направено до срещата на върха на Европейски Съюз, планувана за 15 и 16 октомври, с цел да може то да влезе в действие до края на 2020 година. В противоположен случай комерсиално съглашение няма да има, се споделя в текста на изказването на Джонсън. Ако се стигне до такава степен, " и двете страни би трябвало да приемем този факт и да поемем по обособени пътища ", се споделя още в текста на изказването, представено от Дойче веле.
Брюксел към този момент ясно е заявявал, че съглашението би трябвало да бъде направено доникъде на октомври, защото по-късно договорът занапред ще би трябвало да се превежда и ратифицира от Европейския парламент.
Лондон не се опасява от Brexit без договорка
През август двете страни не можаха да реализират компромис. Тогава основният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние предизвести за риска от неуспех на договарянията. Лондон от своя страна укори Брюксел в " ненужно " усложняване на диалозите. Тези дни основният английски договарящ Дейвид Фрост съобщи, че е изцяло склонен с Джонсън, който твърди, че Англия не трябва да се опасява от Brexit без договорка. Следващият кръг договаряния сред Европейски Съюз и Англия стартира на следващия ден (08.09.) в Лондон.
 Англия е подготвена на австралийски вид в търговията с Европейски Съюз Англия е подготвена на австралийски вид в търговията с Европейски Съюз
Англия е подготвена да търгува с Европейски Съюз съгласно разпоредбите на Световната комерсиална организация (СТО), в случай че договарянията сред Лондон и Брюк...
Според следствие на вестник " Financial Times ", в сряда английското държавно управление има намерение да одобри закон, който да анулира част от сделките за държавната помощ и граничното съглашение с Ирландия. А това би могло да докара до завършек на договарянията с Европейски Съюз.

Британският министър председател Джонсън неведнъж е заявявал, че държавното управление в Лондон ще е квалифицирано и за неуспех на договарянията. Ако се стигне до такава степен, той държи на съглашение по " австралийския модел ", което съгласно Джонсън би било " добър резултат ". За Брюксел обаче сходно нещо би било еднакво на безреден Brexit. С Австралия съществува само рамково съглашение, част от което визира техническите спънки в комерсиалните връзки. Общо взето търговията сред Европейски Съюз и Австралия действа въз основа на рамките, заложени от Световната комерсиална организация. Ако този модел бъде стихотворец и от Лондон, това би било еднакво на Brexit без договорка.
Англия напусна Европейски Съюз в края на януари. До края на 2020 важи така наречен преходна фаза, в която страната остава част от европейския вътрешен пазар и митнически съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР