Британският полицейски отдел за борба с тероризма заяви днес, че

...
Британският полицейски отдел за борба с тероризма заяви днес, че
Коментари Харесай

46 г. след най-кървавите атаки от Смутните времена, полицията извърши арест в Белфаст

Британският полицейски отдел за битка с тероризма съобщи през днешния ден, че е арестувал мъж по отношение на бомбените атентати против пъбове в Бирмингам. Атентатите лишиха живота на 21 души и се трансфораха в най-кървавите офанзиви на Острова за цялата 30-годишна история на деянията на принуждение, свързани със Северна Ирландия, съобщи Ройтерс.

Бомбените атентати бяха осъществени в препълнените " Мълбери Буш пъб " и " Таверната " в Бирмингам, град в Централна Англия, на 21 ноември 1974 година

Макар да се смяташе, че Ирландската републиканска войска (ИРА) е сложила експлозивите, организацията в никакъв случай не е поемала отговорност за атентатите.

Полицията в Уест Мидландс съобщи, че чиновници на контратерористичното звено са арестували през днешния ден 65-годишен мъж в дома му в Белфаст по отношение на офанзивите.

" Мъжът е задържан по силата на Закона против тероризма и в дома му е осъществен обиск ", се споделя в изказване на полицията и се добавя: " Той ще бъде подробно разпитан в полицейско ръководство в Северна Ирландия ".

Бомбените набези, при които бяха ранени над 180 души, бяха най-кървавите за цялата 30-годишна история на " Смутните времена " в Северна Ирландия през 70-90-години на предишния век, белязали спора сред католици и протестанти в региона. Конфликтът лиши живота на близо 3800 души, преди да бъде преустановен със Споразумението от Разпети петък от 1998 година, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР