Британският плувец Дънкан Скот се присъедини към австралиеца Мак Хортън

...
Британският плувец Дънкан Скот се присъедини към австралиеца Мак Хортън
Коментари Харесай

Дънкан Скот също не поздрави златния Сун Ян

Британският плувец Дънкан Скот се причисли към австралиеца Мак Хортън и не поздрави Сун Ян за извоюваната международна купа на 200 метра свободен жанр на Мондиала в Куанджу (Южна Корея).
 Антъни Иванов ще плува още един път за място във финала на 200 метра бътерфлай в Куанджу
Антъни Иванов ще плува още един път за място във финала на 200 метра бътерфлай в Куанджу

Българинът даде равно осмо време с унгареца Тамаш Кендереши

Днес китаецът прибави второ злато по-късно от неделя, като преплува дистанцията за 1:44.93 минута. Втори се класира японецът Кацухиро Мацумото с 1:45.22 минута, а с равно трето време финишираха руснакът Мартин Малютин и Дънкан Скот - 1:45.63 минута

Първоначално за победител беше разгласен литовецът Данас Рапсис, само че по-късно той беше дисквалифициран за провал. Спечелилият вчерашния полуфинал Клайд Люис (Австралия) остана едвам шести. Времето му беше с 3 стотни по-добро от днешното на първенеца Сун Ян. Люис мина дистанцията във финала за 1:45.78 минута.
 Снимка 435391
Източник:

Хортън беше предизвестен за държанието си в неделя, само че през днешния ден Скот направи същото, нежелаeйки да поздравява и да се снима с първенеца. Сун Ян отговори, като назова британеца " неудачник ".

" Аз съм от тима на Мак ", показа Скот след награждаването. " Ако Сун не може да почита нашия спорт, за какво аз би трябвало да го почитам? Аз мисля, че още доста плувни хора ще застанат зад Мак.
 Снимка 435387
Източник:

Трудно е да печелиш от нечия дисквалификация и бих желал да печеля орден без нея. Но и това ще се случи ", приключи Скот.

Според съперниците на китаеца, Сун Ян се е укрил от допинг надзор, когато не беше открит на дадения от него адрес. ФИНА соломоновски единствено го порица за държанието.

През 70-те години на предишния век американските плувкини стачкуваха против колежките си от Германска демократична република, само че ФИНА не им обръщаше никакво внимание.
 Снимка 435389
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР