Британският парламент отхвърли възможността Великобритания да напусне Европейския съюз без

...
Британският парламент отхвърли възможността Великобритания да напусне Европейския съюз без
Коментари Харесай

Британският парламент отхвърли Брекзит без сделка

Британският парламент отхвърли опцията Англия да напусне Европейския съюз без договорка.

 © БГНЕС
Очаква се държавното управление да предложи отсрочване на Брекзит до 30 юни, в случай че депутатите одобрят към този момент контрактуваното с Евросъюза до 20 март.

Според анализатори, това значи че в идващите дни Тереза Мей още веднъж ще предложи на депутатите да дадат зелената светлина на съглашението, което тя е договорила в Брюксел. Мей предизвести, че без договорка Брекзитът може да бъде отсрочен за доста дълго време, а това неизбежно значи, че Англия ще би трябвало да взе участие в изборите за Европейски парламент през май.

Според водача на опозиционната Лейбъристка партия Джеръми Корбин, Парламентът би трябвало да поеме надзор по развода сред Лондон и Брюксел. А представител на Евросъюза съобщи, че да се гласоподава против Брекзит без съглашение не е задоволително. Днес английските депутатите ще гласоподават дали да отсрочат излизането на Англия от общността.
Тереза Мей, министър председател на Англия: Ако в идващите дни Народното събрание поддържа договорката, държавното управление ще може да търси разновидности за малко техническо удължение на Член 50. Това ще ни обезпечи време да приемем нужната законова рамка и да ратифицираме, съглашението, контрактувано с Европейския съюз. Но дано съм съм ясна, сходно предложение ще бъде допустимо единствено в случай че договорката бъде подкрепена.Джеръми Корбин, водач на Лейбъристката партия: През последните 24 часа Парламентът уверено отхвърли разновидностите " със договорка " и " без договорка ". И в този момент, когато удължаването на Член 50ти е неизбежно, отговорността за това ще лежи само и единствено върху премиера. Но, удължаването на Член 50, без ясна цел, не е решение!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР