Британският монарх крал Чарлз III пристигна в Германия за първото

...
Британският монарх крал Чарлз III пристигна в Германия за първото
Коментари Харесай

Първа държавна визита: Крал Чарлз lll и Камила кацнаха в Германия

Британският монарх крал Чарлз III дойде в Германия за първото си задгранично посещаване.
Прочетете още
Кралят е придружаван от брачната половинка си - кралицата-консорт Камила, като визитата му ще продължи три дни.

Салют от 21 изстрела посрещна крал Чарлз III и кралицата-консорт Камила на берлинското летище. За пръв път в историята посетител, въпреки и толкоз значим, е посрещнат с военни почести пред Бранденбургската врата, а не в двореца Белвю.

След формалната гала по стратегия следва среща на тематика “Борбата с климатичните промени ”, проведена от немския президент с разнообразни представители на обществото, тематика особена значима за английския монарх и правеща го толкоз одобряван измежду германците.

А по-късно държавен прием в двореца.

На идващия ден значимите посетители ще бъдат посрещнати от кмета на Берлин и канцлера Шолц.

Чарлз III ще бъде първият монарх, който ще държи тирада в немския Бундестаг. Кралят ще се срещне и с украински бежанци, пристигнали скоро в Германия.

Трябва да имаме поради, че визитите на краля, по този начин бе и при починалата му майка кралица Елизабет II, постоянно се съгласуват с държавното управление. В този смисъл, първа спирка Европа демонстрира желанието и на министър председателят Риши Сунак да бъдат заздравени връзки с европейските страни след Брекзит. Всъщност първата аудиенция на краля зад граница трябваше да е Франция, само че тя се провали, поради всеобщите митинги против пенсионната промяна там.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР