Британският министър-председател Тереза Мей заяви, че страната ѝ е готова

...
Британският министър-председател Тереза Мей заяви, че страната ѝ е готова
Коментари Харесай

Тереза Мей е готова да предложи огромна сума за излизане от ЕС, ако започнат търговските преговори

Британският министър-председател Тереза Мей съобщи, че страната ѝ е подготвена да изплати 40 милиарда лири „ сметка за бракоразвод “ на Европейски Съюз, с цел да разбие безизходицата на договарянията по Брекзит. Тя е получила поддръжката на основни членове на своето държавно управление, с цел да усили предлагането си съвсем двойно спрямо първичното си за уреждането на финансовите отговорности на страната към Съюза, написа The Independent, представен от " Фокус ". Същевременно тя се е схванала с министрите си, че спомагателните пари ще се дават при изискване, че се получи задоволително преходно съглашение и положително съглашение за свободна търговия. Решението бележи основно развиване в позициите на Англия и открива път за водачите на Европейски Съюз да одобрят през декември началото на договарянията за бъдещото комерсиално съглашение, което може да бъде основно за развиването на страната след Брекзит.

Предложението е в съгласие по време на среща на подкомисията по Брекзит, ще бъде разкрито в детайлности по-късно тази седмица и ще разкрие метод, съгласно който по-голямата сметка ще бъде призната в подмяна на твърди задължения по търговията и прехода.

Мей към момента няма да даде ясни данни, а вместо това ще се впусне допълнително елементи пред водачите на Европейски Съюз. Източник от английското държавно управление акцентира нуждата да се реализира съглашение, което да разреши началото на комерсиалните договаряния по едно и също време с предлагането на Англия.

„ Наша позиция остава това, че няма да бъде признато нищо, до момента в който няма изясненост по договарянията с Европейски Съюз “, съобщи той. “Както министър-председателят съобщи тази заран Англия и Европейски Съюз би трябвало да подхващат дружно крачки едни към други “, добави той.

Мей ще се срещне в петък с ръководителя на Съвета на Европейски Съюз Доналд Туск, с цел да обсъдят обстановката по „ сметката по развода “, по бъдещето на границата в Ирландия и правата на жителите на Европейски Съюз – трите основни въпроси на договарянията, за които е нужен напредък.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР