Британският министър-председател, Риши Сунак, ще се срещне днес с президента

...
Британският министър-председател, Риши Сунак, ще се срещне днес с президента
Коментари Харесай

Великобритания ще проведе първата среща на високо равнище за изкуствения интелект

Британският министър-председател, Риши Сунак, ще се срещне през днешния ден с президента на Съединени американски щати, Джо Байдън, в Белия дом за договаряния, по време на които ще изрази безрезервната си поддръжка за Украйна, съобщи Франс прес.

В началото на двудневното си посещаване във Вашингтон министър председателят съобщи, че през втората половина на годината Обединеното кралство ще организира първата в света среща на високо ниво, на която съществена тематика да бъде изкуственият разсъдък.

Миналия месец на срещата си в Япония страните от Г-7 също приканиха за дейности във връзка с изкуствения разсъдък. Сунак упорства за предстоящ световен регулатор на изкуствения разсъдък, който да бъде основан в Лондон.

" Англия е в добра позиция да играе водеща роля. След Съединени американски щати евентуално ние сме водещата страна измежду демократичните страни, що се отнася до изкуствения разсъдък. Имаме способността да въведем верните регулации, с цел да защитим жителите си ", сподели Сунак пред " Толк Ти Ви ".

Очаква се тематиката за войната в Украйна да е водеща в диалозите му с Байдън. Англия и Съединените щати оказват мощна военна поддръжка за Киев.

Посещението на Сунак се реализира, до момента в който Русия и Украйна се упрекват взаимно за взривяването на огромния язовир " Каховка ", което провокира опустошителни наводнения.

До момента Съединени американски щати и Англия не са открили чия е виновността за взривяването на язовирната стена в Южна Украйна.

В изявление за Ай Ти Ви обаче Сунак сподели, че Русия продължава " целенасочената си тактика, с която е взела под прицел гражданската инфраструктура ", съобщи Българска телеграфна агенция./fakti.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР