Британският министър-председател Борис Джонсън заяви, че ще оцелее въпреки опитите

...
Британският министър-председател Борис Джонсън заяви, че ще оцелее въпреки опитите
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Ще оцелея въпреки опитите на консерваторите да ме свалят от власт

Британският министър-председател Борис Джонсън съобщи, че ще оцелее макар опитите на критиците на консерваторите да го смъкват от власт поради нарушавания на карантинните правила по време на пандемията от ковид. В същото време министерски помощник подаде оставка поради " отровната просвета " на " Даунинг стрийт " 10, съобщи ДПА.

Тази седмица беше оповестен обстоен отчет за осъществени в премиерската резиденция нарушавания на обвързваните с ковид правила. След публикуването на документа Джонсън беше подложен на нови рецензии във връзка със абсурда с празненствата, само че отклони въпросите по тематиката, като сподели, че към този момент е дал " изчерпателни отговори ".

Депутатът от ръководещата Консервативна партия Пол Холмс се отдръпна от поста асистент на вътрешната министърка Прити Пател, като съобщи, че е " покъртен и ядосан " от разкритията в отчета. Той разкритикува дълбокото съмнение, подбудено от нарушаването на разпоредбите, свързани с ковид. Преди това четирима депутати консерватори се причислиха към настояванията за оставка на Джонсън.

При посещаване в британския град Стоктън обаче министър председателят изрази убеденост, че разполага с задоволителна поддръжка в своята партия.

До гласоподаване за бъдещето на Джонсън може да се стигне, в случай че 54 депутати от неговата партия изпратят писма, в които споделят, че са изгубили доверие в водача си. Досега 20 консерватори намерено са призовали за оставката му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР