Британският министър на вътрешните работи Саджид Джавид съобщи днес, че

...
Британският министър на вътрешните работи Саджид Джавид съобщи днес, че
Коментари Харесай

Британското правителство разреши екстрадиция на Асанж в САЩ, очаква се решение на съда

Британският министър на вътрешните работи Саджид Джавид заяви през днешния ден, че е подписал заповед създателят на " Уикилийкс " Джулиан Асанж да бъде екстрадиран в Съединени американски щати, в случай че английските съдилища са съгласни, съобщи организация " Асошиейтед прес ".

Пред радио Би Би Си Джавид посочи, че съдът ще реши дали Асанж ще бъде съден в Съединени американски щати по обвиняванията в шпионаж. Утре Асанж би трябвало да се яви на чуване по делото за поисканата от Вашингтон екстрадиция. Вероятно окончателното решение ще бъде взето до няколко месеца.

Към момента Асанж изтърпява 50-седмична присъда в пандиза " Белмарш " в Лондон за нарушение на изискванията на гаранцията, която му беше избрана от английски съд.

Основателят на " Уикилийкс " беше прекомерно болен, с цел да се яви на неотдавнашно чуване и на утрешното правосъдно съвещание ще взе участие посредством видеовръзка.

Намерението на управляващите в Съединени американски щати да го съдят за шпионаж породи проблеми във връзка със свободата на словото. Асанж твърди, че като публицист е предпазен от Първата корекция на американската Конституция. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР