Британският министър на труда Амбър Ръд подаде оставка от правителството

...
Британският министър на труда Амбър Ръд подаде оставка от правителството
Коментари Харесай

Още един министър от кабинета на Борис Джонсън подаде оставка

Британският министър на труда Амбър Ръд подаде оставка от държавното управление на премиера Борис Джонсън. По думите й тя не е съгласна със тактиката за Брекзит на министър-председателя, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

" Не мога да остана, до момента в който в това време положителни и лоялни умерени консерватори биват изключвани ", сподели Ръд. По-рано през седмицата Джонсън изключи 21 депутати от парламентарната група на Консервативната партия, откакто те застанаха на страната на опозицията, с цел да бъде прокаран закон за отбягване на Брекзит без съглашение.

Пред в. " Сънди таймс " Ръд съобщи, че напуща и парламентарната група на торите и ще остане в Народното събрание като самостоятелен народен представител. Джонсън отстоява позицията, че Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз, както е планувано - на 31 октомври, даже и това да стане без съглашение.

По-рано през седмицата оставка от държавното управление поради Брекзит подаде и братът на премиера Джо Джонсън. Оттеглянето на Ръд е нов удар върху кабинета, отбелязва " Асошиейтед прес ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (699)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР