Британският министър на отбраната Бен Уолъс призна пред Скай нюз,

...
Британският министър на отбраната Бен Уолъс призна пред Скай нюз,
Коментари Харесай

Лондон призна: Талибаните контролират Афганистан!

Британският министър на защитата Бен Уолъс призна пред Скай нюз, че талибаните управляват Афганистан, само че към момента е рано да бъде прието едно тяхно държавно управление.

Пред Би Би Си Уолъс изрази убеденост, че държавното управление ще успее да изтегля всички английски жители от Афганистан.

Министърът на защитата съобщи, че военната част на интернационалното летище в Кабул е отворена и предпазена, което разрешава полетите към Обединеното кралство. Освен британци ще бъдат евакуирани и афганистанци, които са работили за английските въоръжени сили. Повечето от останалите естествени полети от летището обаче са прекъснати и стотици афганистанци, които желаят да изоставен страната, останаха блокирани.

Бен Уолъс обаче съобщи, че е получил уверения от военното управление на талибаните, че летището ще продължи да действа, тъй че английските публични лица и военните да могат да оказват помощ на хората. Той добави, че 300 притежатели на английски паспорти са напуснали страната в неделя, като през идващите 24 до 36 часа се чака да бъдат евакуирани още към 1 500 души.

Министерството на външните работи посъветва намиращите се по техни данни към 4 000 английски жители в Афганистан да изоставен страната.

Уолъс сподели, че държавното управление ще се опита да изтегля всички най-късно до 31 август.

Министърът изрази изненада от скоростта, с която талибаните са съумели да открият надзор над страната. Той обаче счита, че е още рано да бъде прието държавно управление на талибаните.

Уолъс съобщи за „ Скай нюз “, че чака забележителен поток от имигранти от Афганистан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР