Британският милиардер Ричард Брансън призова да се подготви План Маршал,

...
Британският милиардер Ричард Брансън призова да се подготви План Маршал,
Коментари Харесай

Брансън призова да се подготви "План Маршал" за Карибите заради "Ирма"

Британският милиардер Ричард Брансън прикани да се приготви " План Маршал ", с цел да се помогне на Карибите да се възстановят от опустошенията на урагана " Ирма ", оставил стотици хиляди хора без дом, оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция. Той от 11 години живее на английските Вирджински острови и е отпътувал за Пуерто Рико, с цел да активизира филантропични организации.

Кубинската столица последователно се възвръща от разрушителния вихър " Ирма ", връхлетял острова в почивните дни. Водата, заляла улиците на града, е спаднала, общински чиновници и военни започнаха да унищожават последствията от бедствието, само че се чака, че за това ще са им нужни най-малко няколко седмици, съобщи ТАСС.

Кубинският водач Раул Кастро прикани кубинците да се обединят, с цел да възстановят допустимо най-бързо страната си, съобщи Ройтерс. В Куба стихията взе 10 жертви, с тях броят на смъртните случаи на карибските острови става 39.

В югоизточната част на Съединени американски щати " Ирма " е взела минимум 10 жертви, заключи " Асошиейтед прес ". Смята се, че има шестима починали във Флорида, трима в Джорджия и една в Южна Каролина. Част от хората са били убити от паднали дървета, а други са се удавили.

" Ирма " към този момент загуби характерностите си на стихия, като продължава своето напредване над югоизточната част на Съединени американски щати. Стихията се намира над границата сред щатите Джорджия и Алабама и се движи на северозапад с към 23 километра в час. Скоростта на съпътстващите ветрове доближава почти 56 км/ч.

Основният удар в Съединени американски щати понесе щатът Флорида, който " Ирма " връхлетя в неделя като вихър от четвърта категория по петстепенната канара на Сафир-Симпсън. Над 6.3 милиона локални поданици бяха евакуирани - една от най-големите по рода си интервенции в историята. Над 13 милиона души в щата с население от към 20 милиона души останаха без електроснабдяване, показва ТАСС.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР