Британският милиардер Ричард Брансън представи интериора на космическия си кораб

...
Британският милиардер Ричард Брансън представи интериора на космическия си кораб
Коментари Харесай

Ричард Брансън показа интериора на кораба си за космически туристи

Британският милиардер Ричард Брансън показа интериора на галактическия си транспортен съд "Юнити ", с който галактически туристи, платили по 250 000 $, ще имат опция да пътуват, съобщи Ройтерс.

Пътниците на суборбиталния полет ще се разположат в шест синьо-зелени кресла, пристегнати с колани и ще се любуват на гледката през 12 кръгли прозореца, до момента в който се издигат на 97 километра над земята. Машината има още пет прозореца начело. Креслата ще бъдат проектирани по мярка на всеки пасажер, тъй че на всеки да му е комфортно. Пътниците ще могат да разкопчаят в даден миг коланите и да усетят какво е да си при нулева гравитация. В пътническия салон на кораба има и огромно кръгло огледало, което ще разреши на пасажерите да се видят в космоса по метод, по който не им се е случвало до момента, предава Българска телеграфна агенция.

Ричард Брансън: Космическият ни транспортен съд за първи път ще извърши суборбитален полет

Засега компанията има 600 клиенти за пътуването и още 400 души са изразили интерес. Няма точна дата за първия полет, само че се допуска, че Брансън ще бъде част от него.

Корабът, прикачен към по-голям самолет-носител, би трябвало да излети от базата на компанията на Брансън "Върджин галактик " в Ню Мексико и да се откъсне от носителя си, с цел да се издигне до ръба на космоса по време на пътешестване, което още трае 90 минути.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР