Британският лидер Риши Сунак уволни противоречивия министър на вътрешните работи

...
Британският лидер Риши Сунак уволни противоречивия министър на вътрешните работи
Коментари Харесай

Уволниха британския вътрешен министър

Британският водач Риши Сунак уволни спорния министър на вътрешните работи Суела Брейвърман, в опит да реорганизира управителния си екип преди общите избори следващата година, съобщи Агенция Франс Прес.
Сунак бе подложен на възходящ напън да уволни Брейвърман, която е дясноориентиран политик, откакто критиците я упрекнаха, че е засилила напрежението през седмиците на противоречиви пропалестински демонстрации и контрапротести в цяла Англия.
" За мен беше най-голямата привилегия в живота ми да послужвам като министър на вътрешните работи ", заяви след уволнението си Брейвърман.
През целия си мандат Брейвърман разпалваше разногласия, като заемаше твърда позиция по-специално във връзка с имиграцията и постоянно се намесваше в по този начин наречените културни войни, които се считат за разделящи електората.
Тя беше упрекната, че е подклаждала напрежението по време на митингите против войната сред Израел и " Хамас " в Ивицата Газа, които съответстваха с мероприятията по случай Деня на примирието след Първата международна война. Впоследствие това провокира апели Брейвърман да бъде уволнена. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР