Британските военни специалисти ще бъдат изпратени в Босна и Херцеговина,

...
Британските военни специалисти ще бъдат изпратени в Босна и Херцеговина,
Коментари Харесай

Бтитания праща военни експерти за противодействие на руското влияние в Босна

Британските военни експерти ще бъдат изпратени в Босна и Херцеговина , с цел да подсилят задачата на НАТО и да насърчат стабилността и сигурността в страната, заяви английският министър председател в четвъртък, оповестява " Анадолу ".

" Не можем да позволим на Западните Балкани да се трансфорат в още една площадка за пагубните игри на Путин . Разпалвайки пламъците на сецесионизма, Русия се стреми да обърне триумфите от последните три десетилетия в Босна и Херцеговина, облаги, които донесоха повече непоклатимост на целия ни континент ".

" Ето за какво ние ускоряваме поддръжката за Босна и Херцеговина , отговаряйки на апела на нашите другари да помогнем за отбраната на мира, на който по право заслужават да се любуват ", сподели Борис Джонсън, съгласно изказване на държавното управление.

Правителството съобщи, че решението е взето по искане на щаба на НАТО в Сараево , защото страната е изправена пред най-голямата екзистенциална опасност, като сецесионистките водачи интензивно работят за основаване на в допълнение разделяне и спор. " Тези проекти са подкрепени от Москва като част от устрема на Путин да подкопае както евроатлантическата интеграция на Босна, по този начин и нейната непоклатимост ", се споделя в изказването.

Експерт по битка с дезинформацията от Обединеното кралство ще помогне на въоръжените сили на Босна и Херцеговина да блокират съветските и други старания за сеене на съмнение и подкопаване на демокрацията в страната и района, до момента в който стратегически консултант по защита ще им помогне да развият съвременни, представителни въоръжени сили.
 Руското посолство в Босна предизвести с дестабилизация на страната поради наказания
Руското посолство в Босна предизвести с дестабилизация на страната поради наказания

Заявяват, че " цялата отговорност ще лежи върху представителите на интернационалната общественост "

Освен това Обединеното кралство ще даде $908 291 за основаване на център за върхови достижения в киберсигурността в границите на Университета в Сараево, съгласно изказването.

Междувременно в обществените медии Джонсън сподели, че Обединеното кралство дава отговор на апела на Босна за помощ за опазване на мира.

" Русия подклажда принуждение и сецесионизъм в Босна и Херцеговина, с цел да подкопае и дестабилизира района. Отговаряме на апела от нашите другари, с цел да помогнем за отбраната на мъчно извоювания мир ", сподели Джонсън.

В момента Босна и Херцеговина е въвлечена в политически спор сред бошняци и сърби, живеещи в страната.

Спорът избухна, откакто Валентин Инцко, тогава висш представител, промени наказателния кодекс през юли 2021 година, с цел да забрани отричането на геноцид и възхвалата на военнопрестъпниците. В отговор босненски сръбски депутати споделиха, че ще бойкотират институциите на страната .

Сръбски член на взаимното президентство на Босна, Милорад Додик, осъди промените, казвайки: " Ние няма да живеем в страна, в която някой може да наложи закон, като просто го разгласява на своя уеб страница ".

Един от главните настоящи въпроси в страната е законопроект, ориентиран към прекачване на пълномощията на национално упълномощената Агенция за медикаменти и здравно съоръжение на Босна и Херцеговина към нова институция, която ще бъде основана в границите на Република Сръбска, една от двете единици на Босна и Херцеговина.

Стъпките бяха подложени на критика в интернационален проект, тъй като са стимулирани от Москва, както и за нарушение на Дейтънското съглашение от 1995 година и подкопаване на Конституцията на страната .
 Войната в Украйна спряла отделянето на босненските сърби от Босна
Войната в Украйна спряла отделянето на босненските сърби от Босна

През декември Народното събрание на самостоятелната сръбска република гласоподава да стартира работа по спиране
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР