Британските рибари заявиха, че със споразумението за Брекзит министър-председателят Борис

...
Британските рибари заявиха, че със споразумението за Брекзит министър-председателят Борис
Коментари Харесай

Със споразумението за Брекзит британският премиер пожертва риболова на страната си

Британските риболовци обявиха, че със съглашението за Брекзит министър-председателят Борис Джонсън е продал на Европейския съюз богатите рибни находища във водите на Обединеното кралство, предвид на забележителния съгласно тях достъп до английски води, обезпечен със съглашението на европейските риболовци, съобщи Ройтерс.

Националното съдружие на рибарските организации съобщи, че рибната индустрия е била пожертвана от Джонсън. Например, показва то, английският дял от залежите на рибата пикша в Келтско море ще се усилят от 10 % в този момент на едвам 20 на 100, а за идващите пет години останалите 80 % ще останат в ръцете на европейските риболовни флотилии.

"Накрая министър председателят взе решение и се огъна за рибата, макар риториката и уверенията ", съобщи организацията. "Разбира се, в този момент ще последва огромно пиар упражнение да се показа съглашението като блестяща победа, само че то неизбежно ще бъде възприето от рибната индустрия като проваляне. "

Британското държавно управление съобщи, че комерсиалното съглашение отразява новата позиция на Обединеното кралство на суверенна и самостоятелна морска страна и обезпечава доста нарастване на квотата за английските риболовци, равняващо се на 25 % от цената на европейския улов в английски води.

"Британският (риболовен) флот ще завоюва от това 146 милиона лири през идващите пет години ", съобщи английското държавно управление. "По този метод се поставя завършек на зависимостта на английския (риболовен) флот от несправедливия механизъм за "относителна непоклатимост ", заложен в Общата европейска политика в региона на риболова и се усилва на съвсем две трети делът от целия улов в английски води, падащ се на английските кораби ".

Шотландският първи министър Никола Стърджън, водачът на Шотландската национална партия, съобщи, че Джонсън "за следващ път е продал шотландския лов на риба ".

"Обещания, които знаеха, че няма по какъв начин да бъдат изпълнени, надлежно бяха нарушени ", сподели Стърджън.

"Това е огромна ликвидация ", сподели Иън Блекфорд, водачът на ШНП в английския парламент. "Британското държавно управление под управлението на Борис Джонсън подписа съглашение, гарантиращо дълготраен достъп на европейските (рибарски) съдове. "

За 2019 година риболовът е дал единствено 0,03 % от английското произвеждане, само че доста от последователите на Брекзит считат този бранш за знак на възвърнатия суверенитет, който съгласно тях излизането от Европейски Съюз носи.

Заедно с преработката на риба и миди секторът дава 0,1 на 100 от брутния вътрешен артикул на Обединеното кралство.

Англия ще напусне Общата европейска политика по риболова на 31 декември, само че съгласно контрактуваното на Бъдни вечер комерсиално съглашение сегашните правила значително ще продължат да работят за временен интервал от пет и половина години. След този интервал ще има годишни съвещания за определяне на нивото и изискванията на достъпа на Европейски Съюз до английските води.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР