Британските политици никога не са били очаровани от идеята за

...
Британските политици никога не са били очаровани от идеята за
Коментари Харесай

Юнкер: Нито един британски политик не е очарован от идеята за Европа

Британските политици в никакъв случай не са били очаровани от концепцията за Обединена Европа. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, представен от европейската редакция на изданието Politico.
" В продължение на десетилетия на срещи с английски политици усещането ми постоянно е било, че те не се усещат като вкъщи си в Европейски Съюз. Не съм срещал никой в техния политически хайлайф, който да е удивен от концепцията за Европа ", акцентира люксембургският политик, като в същото време добави, че Лондон постоянно e упорствал, че Общността би трябвало да бъде учредена на общи „ стопански ползи, а не на полезности “.
Юнкер направи връзка сред гласуването във Англия от 2016 година за излизане от Европейски Съюз и обстоятелството, че английските политици „ от десетилетия " споделят на гласоподавателите, че Общността е основана на икономическо съдействие, а не общи полезности. „ Това е повода, заради която те с такова неспокойствие поддържаха разширението от 2004 година ", когато Брюксел посрещна 10 нови страни в Блока, и не съумяха да „ вкарат каквито и да било преходни ограничавания ", с цел да лимитират достъпа до пазара на труда на Англия, разясни Юнкер.
„ И в този момент всички ние носим тежестта на тази мярка ", добави ръководителят на Европейска комисия, като се базира на последвалата антиимиграционна реакция, в това число апелите за " възвръщане на контрола " на границите на страната, които помогнаха за акцията на Brexit.
Запитан дали счита, че страните, които не са „ очаровани “, би трябвало да изоставен Европейски Съюз, Юнкер отговори: „ Не, не споделям, че член 50 на Лисабонския контракт дава опция на всички да изоставен. Британците са ни посочили, че не можем да задържим тези, които не желаят да останат ". Други страни „ не желаят да изоставен Съюза " и надали ще последват стъпките на Англия, добави той. „ Дори в страни, които от време на време се управляват от евроскептиците, болшинството е проевропейско ", увери още Юнкер.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР