Британски хуманитарен работник, задържан в Източна Украйна от проруските сепаратисти

...
Британски хуманитарен работник, задържан в Източна Украйна от проруските сепаратисти
Коментари Харесай

Британец е починал в арест в контролиран от проруските отцепници район в Източна Украйна

Британски филантропичен служащ, арестуван в Източна Украйна от проруските сепаратисти поради обвинявания, че е наемник, е умрял, съобщи Ройтерс, базирайки се на информация от формален представител на самообявилата се Донецка национална република (ДНР), съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6379
Четиридесет и пет годишният Пол Юри беше хванат в конторорила от отцепниците част на Украйна в края на април и сепаратистите от ДНР го упрекнаха в " наемнически действия ". Дария Морозова, която е омбудсман по човешките права на ДНР, сподели в своя обява в обществени медии, че Юри е страдал от диабет и е имал респираторни, бъбречни и сърдечносъдови проблеми. " От наша страна макар тежестта на хипотетичното закононарушение на Пол Юри беше предоставена належащата здравна помощ. Въпреки това поради диагнозите и напрежението, той умря на 10 юли ", сподели тя.

Юри и различен британец -  Дилън Хийли, бяха арестувани от съветските военни в края на април. Ръководителят на " Президиум нетуърк ", филантропична група с нестопанска цел, с която Юри поддържаше контакт, през май удостовери пред телевизия Ай Ти Ви, че той е страдал от диабет.

Двама други британци и мароканец, които бяха хванати, до момента в който се сражавали на страната на Украйна, бяха наказани на гибел в ДНР по обвинявания в наемнически действия.

Британската медийна корпорация Би Би Си цитира създателя на " Президиум нетуърк " - Доминик Бърн, който съобщи, че Юри е филантропичен доброволец, арестуван на пропускателен пункт в Южна Украйна. " Това са тревожни вести, само че те към момента на са били доказани от нито една власт и сега не престават следствията за определяне на истината ", сподели Бърн във връзка известията за гибелта на Юри.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР