Британски гражданин е осъден за пране на значителни количества Биткойн

...
Британски гражданин е осъден за пране на значителни количества Биткойн
Коментари Харесай

Осъдиха британка за прането на огромни суми в Биткойн

Британски жител е наказан за пране на обилни количества Биткойн (BTC) за китайски дезертьор, обвързван с хипотетична капиталова машинация на стойност $6 милиарда, както заяви Bloomberg в сряда.

Джиан Уен, която от самото начало е поддържала версията за невинността си, е приета за отговорна от лондонско правосъдно жури за подкрепяне на някогашния си шеф в прането на средствата в интервала 2017-2022 година

Съдебните заседатели обаче не съумяха да стигнат до решение по две други обвинявания. Забележително е, че 42-годишната жена преди този момент е била оправдана по други обвинявания в пране на пари в обособен развой.

През 2018 година управляващите във Англия конфискуваха Биткойн на стойност над $2.2 милиарда, свързани с хипотетичната машинация. Джиан Уен беше упрекната, че е улеснила прането на BTC от името на някогашния си шеф Яди Джан, чиято същинска идентичност е Жимин Циен.

Твърди се, че Циен е измамил почти 130,000 вложители в Китай посредством капиталова машинация, която съгласно оценките на прокуратурата е донесла близо $6 милиарда.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР