Британската туристическа агенция Томас Кук е правела плащания два месеца

...
Британската туристическа агенция Томас Кук е правела плащания два месеца
Коментари Харесай

Фалиралият туроператор „Томас Кук“ дължи 100 млн. лева на българските си партньори

Британската туристическа организация „ Томас Кук ” е правела заплащания два месеца след напускането на туристите, което води до натрупването на съществени отговорности. По първични
данни английското сдружение дължи на българските си сътрудници към 100 млн. лв.. Реално за този сезон българският бизнес не е получил съвсем нищо от „ Томас Кук “.

По данни на Министерството на туризма туроператорът е довел в страната ни сред 350 и 400 хиляди туристи. Загубите за хотелиерите са колосални и ще ги изправят на ръба на банкрута, допустимо е част от тях да бъдат оповестени в неплатежоспособност още до края на тази година. Някои от хотелите в Слънчев бряг възнамеряват да затворят още в края на седмицата, откакто поради банкрута чартърите с туристи от Англия се приключват.

Пламен Копчев, ръководител на Съюза на притежателите съобщи, че това е най-старият и най-големият туроператор. Очаквам тук по веригата да се получат огромни разтърсвания, тъй като това са доста пари. Вчера ние не сме правили някакви съществени калкулации, нямахме време за това, само че на Слънчев бряг допускам, че ще са някъде сред 20 и 30 милиона дължимите пари от компанията „ Томас Кук “, добави Копчев. Работници чакат заплати, снабдители чакат заплащания. Просто „ Томас Кук “ ни бавеше заплащанията си постоянно със 60 дни обратно, като екскурзиантът изконсумира почивката си. Но в този момент и този факт към този момент доста утежнява нещата, акцентира Копчев.

Ростислава Димитрова-управител на хотел сподели, че за момента приключват. За вчерашна дата трябваше да приемем 4 стаи, от които двете стаи са от прилежащи хотели, двете бяха наши резервации, само че те не пристигнаха. Аз се обадих и споделих, че нови туристи повече няма да посрещам, тъй като замислям в края на седмицата, на 29-ти да затворя хотела. И в случай че посрещна нови туристи би трябвало да продължа да работя, което няма смисъл при изискване, че ние чакаме такава огромна сума-да продължаваме да субсидираме „ Томас Кук “, сподели Димитрова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР