Британската тенисистка Ема Радукану остава под въпрос за Откритото първенство

...
Британската тенисистка Ема Радукану остава под въпрос за Откритото първенство
Коментари Харесай

Радукану се надява да се възстанови навреме за Откритото първенство на Австралия

Британската тенисистка Ема Радукану остава под въпрос за Откритото състезание на Австралия, само че се надява да успее да се възвърне в точния момент за шампионата от Големия шлем през идната седмица.

Бившата шампионка от US Open съобщи, че положението й след контузията на глезена, която претърпя в Оукланд, се прави оценка ден за ден. Радукану изкълчи глезена си по време на мач от втория кръг на шампионата в Нова Зеландия против Виктория Кузмова.
 Ема Радукану след травмата: Много е разочароващо Ема Радукану след травмата: Много е разочароващо
В изявление за Tennis Australia, първата ракета на Англия при дамите приказва за възможностите си за присъединяване в Мелбърн.

„ Последната седмица беше доста нещастна. Чувствах се чудесно при започване на сезона и бях удовлетворена от физическата подготовка, която направих. После се случи този случай на корта. Не знам какво можех да направя, с цел да го предотвратя. Сега следим положението ми ден за ден, пробвам се напредвам, тъй че забележим какво ще се случи “, разяснява Ема Радукану.

„ Надявам се, че до понеделник или когато стартира шампионатът за мен, към този момент ще съм добре и подготвена. Но въпреки всичко се пробвам да не си сътворявам огромни упования на този стадий “, добави 20-годишната тенисистка.

Откритото състезание на Австралия ще започва на 16 януари. Радукану дебютира в конкуренцията през предходната година, като отпадна във втория кръг след проваляне от черногорката Данка Ковинич. Британката няма да бъде сложена в схемата на надпреварата, защото заема 75-о място в ранглистата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР