Британската супермоделка Наоми Кемпбъл призна, че понякога в кариерата се

...
Британската супермоделка Наоми Кемпбъл призна, че понякога в кариерата се
Коментари Харесай

Наоми Кемпбъл се оплака от проблеми заради цвета на кожата

Британската супермоделка Наоми Кемпбъл призна, че от време на време в кариерата се е сблъсквала с проблеми, подбудени от цвета на кожата й, заяви вестник „ Индипендънт”, представен от БГНЕС.
Тя описа, че в „ една държава” са спрели реклама с нейно присъединяване поради расистки предубеждения. „ Тя (модната индустрия) още не е уравновесена. Станах лице на нова рекламна акция, само че ми споделят, че в една страна няма да покажат фотографията поради цвета на моята кожа”, оплака се 48-годишната моделка.
Според Кемпбъл, въпреки стилната промишленост да е станало доста по-толерантна към цветните хора, следва й още дълго да се развива, до момента в който доближи цялостно пълноправие на расите. „ Сега бих желала да видя по какъв начин пред (цветните) модели се откриват същите благоприятни условия и те получават същите хонорари”, призна тя.
Супермоделката счита, че това може да стане единствено, в случай че в промишлеността биват въвлечени повече африкански модели.
През юни 2018 година испанския марка за долни дрехи и бански Oysho пусна бански с изображения на маймуни. Банските бяха показани от тъмнокожо момиче. Нещо повече, цялостен бански с яркозелени тропически багри получи наименованието „ Маймуни в джунглите”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР