Британската премиерка Тереза Мей официално напусна поста лидер на Консервативната

...
Британската премиерка Тереза Мей официално напусна поста лидер на Консервативната
Коментари Харесай

Тереза Мей официално вече не е лидер на консерваторите

Британската премиерка Тереза Мей публично напусна поста водач на Консервативната партия. За това тя осведоми парламентарния Комитет 1922, който сплотява всички депутати от партията, в това число тези, които не заемат постове в Народното събрание и държавното управление, оповестява Би Би Си.

Във връзка с това „ Комитет 1922 “ разгласи началото на издигането на кандидатурите за новия партиен водач. Кандидатурите ще се одобряват до 17 ч. по Гринуич в понеделник, 10 юни. След това партията ще огласи цялостния лист на кандидатите.

Тереза Мей ще остане отпред на държавното управление, до момента в който консерваторите изберат новия водач. Очаква се изборът да бъде разгласен през седмицата, която стартира на 22 юли. Дотогава Мей ще извършва уговорките на водач на консерваторите.

Към момента планове да се борят за този пост са оповестили 11 политици, заяви наскоро Би Би Си. Като най-вероятните претенденти за поста министър председател английските медии сочат някогашния външен министър Борис Джонсън, сегашния първи посланик Джереми Хънт, екслидера на камарата на общините Андреа Лидсом и министъра на околната среда Майкъл Гоув.

На 24 май Тереза Мей разгласи решението си да напусне управлението на Консервативната партия и уточни дата за оставката си. Тя се базира на сложностите при осъществяването на решенията на гласоподавателите, дали своят вот за Брекзит. Мей оглави държавното управление след референдума. Макар преди тя да бе съперник на Брекзит, след това даде обещание да обезпечи процеса на излизането от Европейски Съюз. През 2018 година тя съгласува изискванията за Брекзит с водачите на Европейски Съюз, само че английският парламент отхвърли три пъти тази договорка. Така се наложи напускането на Англия да бъде отсрочено за 31 октомври 2019 година
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР