Британската премиерка Тереза Мей може да бъде свалена от поста,

...
Британската премиерка Тереза Мей може да бъде свалена от поста,
Коментари Харесай

Тереза Мей може да бъде свалена от поста, ако се запази митническият съюз с ЕС

Британската премиерка Тереза Мей може да бъде свалена от поста, в случай че Лондон резервира митническия съюз с Европейски Съюз след Брекзит, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС, цитирайки в. " Сънди таймс ".

 © Българска телеграфна агенция / Архив
По данни на вестника евроскептиците от ръководещата Консервативна партия са се свързали с външния министър Борис Джонсън и са се уговорили, че в случай че Мей бъде принудена да напусне, министърът на околната среда Майкъл Гоув ще стане заместител министър председател, а депутатът Джейкъб Рийс-Мог, уверен покровител на Брекзита, ще оглави министерството на финансите. В подобен случай самият Джонсън ще заеме премиерския пост. Външният министър удостоверил пред един от заговорниците, че ще е подготвен за идната конкуренция за лидерския пост, оповестява ТАСС, цитирайки английския вестник.

Член на кабинета декларирал пред депутати, че министърът на външната търговия Лиъм Фокс ще подаде оставка, в случай че тя съгласува с Брюксел условия за митнически съюз, прибавя в. " Сънди таймс ". " Премиерката би трябвало да разбере, че можем да си върнем контрола. Ако тя продължава настойчиво с проектите за митнически съюз, ние ще можем да се отървем от нея, имаме кворум, който подсигурява, че един от нас ще я смени ", декларирал пред вестника почитан източник от лагера на евроскептиците.

Заговорниците упрекват министъра на финансите Филип Хамънд, който поддържа " мек Брекзит ", че се пробва да блокира напускането на Англия, отбелязва АП, цитирайки в. " Сънди таймс ".

Консервативният народен представител Бърнард Дженкин приканва Мей да възпре Хамънд. Повечето британци желаят чист Брекзит и завършек на сегашната неустановеност, написа той във в. " Сънди телеграф ".

Преговорите за Брекзит би трябвало да продължат до ноември тази година, след което страните ще имат половин година за ратификация, напомня ТАСС.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР