Британската полиция обяви днес, че започва разследване за убийството на

...
Британската полиция обяви днес, че започва разследване за убийството на
Коментари Харесай

И британците разследват убийство на руснак в Лондон

Британската полиция разгласи през днешния ден, че стартира следствие за убийството на съветския предприемач Николай Глушков в Лондон, малко откакто Русия разгласи сходно следствие.
Тялото на Николай Глушков (68 г.) - някогашният зам.-директор на съветската самолетна компания „ Аерофлот “, живеещ във Англия със статут на политически емигрант, бе намерено на 12 март вечерта в дома му. На идващия ден британците обявиха, че проверяват „ необяснима гибел “.
Британската полиция заяви, че Глушков е умрял вследствие на „ напън върху врата “, и че фамилията му осведомено за това, съобщи Би Би Си. На този стадий няма доказателства, които да свързват тази гибел със станалото в Солсбъри, се показва в известието.
С това се засяга отравянето на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал (66 г.) и щерка му Юлия (33 г.), които на 4 март бяха открити в безсъзнание на скамейка в центъра на британския град.
Полицията прикани за всякаква информация, която да помогне на следствието.
Малко по-рано през днешния ден Следствения комитет на Руската федерация разгласи, че стартира следствие за покушението против Юлия Скрипал и убийството на Николай Глушков.
Глушков е някогашен зам.-директор на съветската самолетна компания „ Аерофлот “, живеещ във Англия със статут на политически емигрант. Той е лежал за машинация и пране на пари в съветски затвор в интервала 1999-2004 година Близък е до починалия съветски олигарх Борис Березовски, който бе открит обесен в банята на дома си във Англия през януари 2013 година
Конкурентните следствия стават в миг на изостряне на връзките сред Англия и Русия, като Лондон упрекна Москва, че има пръст в офанзивата против Сергей Скрипал и щерка му, която била осъществена с бойното нервнопаралитично вещество „ Новичок “, създадено от руската войска.
Москва отхвърли да е имало стратегия за разработка на „ Новичок “ и даде обещание ответни ограничения в отговор на решението на Лондон на изгони 23-ма съветски дипломати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР