Британската министърка на вътрешните работи Сюела Брейвърман се е оттеглила

...
Британската министърка на вътрешните работи Сюела Брейвърман се е оттеглила
Коментари Харесай

Гардиън: Британската вътрешна министърка и отявлен критик на Лиз Тръс е подала оставка

Британската министърка на вътрешните работи Сюела Брейвърман се е отдръпнала от поста, заяви през днешния ден в. " Гардиън ".

Изданието се базира на източници, съгласно които напускането на Брейвърман е било по искане на новия финансов министър Джереми Хънт, който пое контрола върху икономическия отговор на държавното управление след смяната в проектите на министър-председателката Лиз Тръс за данъчните съкращения.

Има догатки, че някогашният транспортен министър Грант Шапс ще размени Брейвърман, добавя Българска телеграфна агенция.

Министър-председателската канцелария отхвърли Брейвърман да е била уволнена, само че не отговори на запитвания за обяснение за естеството на нейното овакантяване, показва вестникът.

Брейвърман беше неприкрит критик на направената от Тръс смяна в проектите за налозите, което допуска, че съгласно нея министър-председателката е станала жертва на " прелом " по-рано този месец. Ако бъде доказана, оставката на Брейвърман ще бъде нов тежък удар върху властта на Тръс, откакто министър-председателката беше принудена да уволни предходния си финансов министър Куази Куартенг и да се откаже от икономическата си тактика, с цел да избегне сриване на пазарите, отбелязва " Гардиън ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР