Британската министър-председателка Тереза Мей заяви в реч пред парламента, че

...
Британската министър-председателка Тереза Мей заяви в реч пред парламента, че
Коментари Харесай

Тереза Мей заяви, че Лондон се подготвя и за неуспешен финал на преговорите с ЕС

Британската министър-председателка Тереза Мей съобщи в тирада пред Народното събрание, че нейното държавно управление се приготвя и за опцията за неуспех на договарянията с Европейски Съюз по отношение на изискванията за отдръпване на Англия от блока, предадоха ДПА и ТАСС.

Мей приказва пред Народното събрание за първи път след речта си във Флоренция предишния месец. Тя съобщи, че държавното управление е длъжно да се приготви за всички благоприятни условия, само че акцентира, че се стреми да реализира преходно съглашение с Европейски Съюз.

"Настроена съм оптимистично и амбициозно по отношение на това, което можем да реализираме ", добави министър председателят.

Официалните договаряния ще продължат до ноември идната година, след което националните парламенти на Европейски Съюз и английския парламент ще имат половин година за ратификация на постигнатите договорености, напомня ТАСС.

Англия би трябвало да употребява времето и ресурсите си за договаряне на бъдещите дълготрайни връзки след преходния интервал, акцентира Мей, представена от Ройтерс.

Според английския министър председател в договарянията за Брекзита има позитивна нова динамичност, съобщи Асошиейтед прес. Мей съобщи пред Камарата на представителите, че речта й във Флоренция предишния месец е имала за цел да даде подтик на договарянията и е изпълнила тази задача.

Има прогрес във връзка с въпроса за правата на европейските жители във Англия и правата на английските жители в Европейски Съюз, заяви Мей. Това е един от главните проблеми в договарянията за отделянето на страната от блока, отбелязва АП. Друг главен въпрос е какъв брой ще заплати Англия, с цел да съблюдава уговорките си към Европейски Съюз.

"Вярвам, че можем да потвърдим, че неприятните предсказания са неправилни " и да реализираме съглашение, преференциално за двете страни, акцентира Мей.

Лондон ще откри надзор над границите си след преходния интервал за излизане от Европейски Съюз, съобщи министър-председателката, представена от ТАСС. През това време хората ще могат да посещават Англия, да живеят и работят там, само че ще има система за регистрация.

"За реализирането на нужната подготовка за въвеждане на новата имиграционна система ще се наложи да установим надзор над границите си ", акцентира тя.

Британското държавно управление ще разгласява две "бели книги ", в които ще изложи проекта за действие на сферите на търговията и митническия надзор след излизането от Европейски Съюз, уточни Мей, представена от ТАСС.

Белите книги са публични държавни издания, които залягат в основата на законодателните актове.

"Сега публикуваме две бели книги за търговията и митниците. Те ще проправят пътя към законодателство, което да разреши на Англия да работи като самостоятелна комерсиална нация и да сътвори митническа система, която да ни помогне при излизането от Европейски Съюз да реализираме най-хубавите вероятни цени и безмитна търговия, сподели Тереза Мей.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР