Британската кралица Елизабет Втора ще освободи личните си стаи в

...
Британската кралица Елизабет Втора ще освободи личните си стаи в
Коментари Харесай

Кралица Елизабет II ще освободи стаите си в Бъкингамския дворец през 2025 година

Британската кралица Елизабет Втора ще освободи персоналните си стаи в Бъкингамския замък през 2025 година в границите на 10-годишния ремонт на зданието, предава Ройтерс.

Реконструкцията има за цел да не се допусне в двореца катастрофично злополучие от рода на пожар или наводняване. Дворецът е в развой на възстановителни работи на стойност 369 милиона английски лири (481 милиона щатски долара).

По време на ремонтите, стартирали предишния април, ще бъдат заменени остарялата и рискова електрическа апаратура и бойлерите.

Към края на ремонтите, очакван за 2027 година, кралица Елизабет и брачният партньор ѝ принц Филип ще би трябвало да освободят жилищата си в северното крило на двореца през 2025 година в продължение на към две години.

" Нейно Величество е доста прагматична и има намерение да остане в двореца. Тя единствено желае да знае авансово къде тъкмо може да бъде настанена ", показва Ройтерс.

По време на ремонтите Бъкингамският замък ще продължи да приема публични държавни визити. Външният тип на постройката няма да претърпи промени, защото обновлението не планува построяването на външни скелета.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР