Британската кралица Елизабет Втора бе видяна с предпазна маска за

...
Британската кралица Елизабет Втора бе видяна с предпазна маска за
Коментари Харесай

Британската кралица бе видяна с маска за първи път от началото на пандемията

Британската кралица Елизабет Втора бе забелязана с защитна маска за първи път от началото на пандемията от ковид. Тя участва на къса гала в Уестминстърското абатство в чест на годишнината от погребението на Незнайния боец, съобщи Асошиейтед прес.

Макар 94-годишната кралица да се появи обществено няколко пъти през последните месеци, до момента тя не бе виждана с защитна маска на лицето.

Britain's Queen Elizabeth II seen wearing a face mask in public for the first time
— The National (@TheNationalNews)
В сряда, по време на първата й социална демонстрация в Лондон от март насетне, тя носеше черна маска. Кадри от церемонията бяха публикувани късно нощес.

На късата гала участваха още единствено основният духовник на абатството и началникът на кралските конюшни.

Уестминстърското абатство е мястото, в което кралицата се е венчала, отбелязва основният духовник доктор Дейвид Хойл.

Кралицата остави букет от цветя в памет на Незнайния боец. Гробът на незнайния боец е гроб на неидентифициран английски боец, погубен в Северна Франция през Първата международна война. Тялото му е докарано от Франция и заровено в абатството на 11 ноември 1920 година

Церемонията е била извършена ден преди влизането в действие на четириседмичната карантина поради ковид в Англия.

Освен това кралица Елизабет Втора управлява през днешния ден гала в памет на починалите във войните, водени от Англия в новото време. На церемонията участваха единствено членове на кралското семейство, политици и ветерани, които стояха на разстояние, запазвайки двуминутно безмълвие.

Принцовете Уилям и Чарлз, министър председателят Борис Джонсън и други поканени поставиха венец на военния мемориал Кенотаф в центъра на Лондон. Кралицата наблюдаваше от балкон наоколо.

Обикновено на церемонията участват хиляди от цялата страна, само че разпространяването на ковид постави завършек на това, отбелязва Ройтерс.

Англия записва през днешния ден 20 572 нови случая на заразяване с Ковид-19 и 156 нови смъртни случая от вируса, по данни на английското държавно управление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР