Британската кралица Елизабет II няма да присъства утре на откриването

...
Британската кралица Елизабет II няма да присъства утре на откриването
Коментари Харесай

Кралица Елизабет II няма да присъства на откриването на парламента за пръв път от над 60 години

Британската кралица Елизабет II няма да участва на следващия ден на откриването на Народното събрание поради проблеми, свързани с двигателната интензивност, разгласи Бъкингамският замък.

В известието се отбелязва, че монархът е взел решението с отвращение след консултация с лекари. От името на Елизабет II обичайното слово ще прочете принц Чарлз. На церемонията ще участва и херцогът на Кембридж принц Уилям.

За първи път от над 60 години, 96-годишната кралица няма да произнесе персонално тронното слово, с което показва целите на държавното управление. Също за първи път ще я замести престолонаследникът принц Чарлз, който от години съставлява престола зад граница. Досега Елизабет II е пропущала церемонията единствено два пъти - при бременностите си през 1959 година и 1963 година След къс престой в болница през октомври английската кралица ограничи мощно обществените си изяви, само че продължава да извършва леки задължения в замъка Уиндзор, през множеството време по видеоконферентна връзка. На 29 март тя участва персонално на религиозна гала в памет на починалия й брачен партньор принц Филип в Уестминстърското абатство

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР