Британската компания Ролс Ройс (Rolls-Royce) планира да започне наземни тестове

...
Британската компания Ролс Ройс (Rolls-Royce) планира да започне наземни тестове
Коментари Харесай

Ролс Ройс подготвя наземни тестове на два самолетни двигателя на водород


Британската компания " Ролс Ройс " (Rolls-Royce) възнамерява да стартира наземни проби на два самолетни мотора, задвижвани с водород, заяви в. " Файненшъл таймс ".

Според изданието първият тест ще се организира до края на годината във Англия благодарение на турбовитловия мотор " Ей-Ай-2100 " (A-i-2100). С такива мотори са оборудвани цивилен и военни самолети. По-късно ще се организира и втори тест в Съединени американски щати с реактивен мотор " Пърл 15 " (Pearl 15).

Директорът на отдела за аерокосмически технологии на " Ролс Ройс " Алън Нюби, разгласи, че тестванията " ще разрешат ранно разкриване на някои проблеми в процеса на изгаряне на водород ". Решението за осъществяване на цялостни летателни проби ще бъде взето през идващите две години.

Също по този начин " Ролс Ройс " си партнира с швейцарската самолетна компания " Изиджет " (EasyJet) за създаване на атомна инфраструктура, както и с норвежката " Видерьо " (Wideroe) и бразилската " О И Ем Ембраер " (OEM Embraer) за създаване на хибридно-електрически и водородни енергийни системи, представени от Българска телеграфна агенция.

Компанията подхваща тестване на самолетни мотори на водородно гориво в миг, когато авиационната промишленост е подложена на критика за несъразмерното замърсяване на въздуха. Броят на полетите и равнището на излъчванията през 2022 година се усилиха след премахването на рестриктивните мерки, наложени в резултат на пандемията от ковид. Според прогнозите на консултантската компания Ай Би Ей (IBA) излъчванията на въглероден диоксид ще бъдат с 36 на 100 по-високи през актуалната година по отношение на отминалата 2021 година Също по този начин се чака до 2023 година излъчванията да доближат равнищата си отпреди пандемията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР