Британската Камара на общините прие на трето и последно четене

...
Британската Камара на общините прие на трето и последно четене
Коментари Харесай

Лондон пак отлага развода с ЕС – този път за януари

Британската Камара на общините одобри на трето и последно четене законопроекта, който задължава премиера Борис Джонсън да изиска от Европейски Съюз отсрочване на датата на Брекзит с три месеца до 31 януари 2020 година, предадоха международните организации. Текстът бе признат с 327 против 299 гласа, написа Монитор.

Преди да влезе в действие, законопроектът би трябвало да бъде утвърден и от Камарата на лордовете.

Възможно е въпреки всичко някои членове на горната камара на Народното събрание, които са последователи на " корав " Брекзит, да забавят процеса на приемането на законопроекта, отбелязва АП.

Борис Джонсън неведнъж е обявявал желанието си да реализира Брекзит на 31 октомври, даже и без съглашение, и е заявявал, че в случай че депутатите гласоподават за отсрочване на тази дата, той ще изиска предварителни избори на 15 октомври.

Веднага след приемането на законопроекта в долната камара на Народното събрание, Джонсън внесе искане за производство на предварителни избори.

Долната камара отхвърли настояването на Джонсън. То бе отхвърлено с 298 гласа " за " и 56 " срещу ". Депутатите от главната опозиционна мощ, Лейбъристката партия, се въздържаха при гласуването. За да бъде признато предлагането, бе належащо квалифицирано болшинство от две трети, т. е. от най-малко 434 депутати.

Изходът от гласуването е предстоящ, защото опозицията към този момент се разгласи срещу предлагането на премиера.

Борис Джонсън се присмя на водача на главната опозиционна мощ, Лейбъристката партия, Джереми Корбин, откакто Народното събрание отхвърли настояването на министър-председателя за предварителни избори, съобщи Ройтерс.

" За първи път в историята опозицията гласоподава, с цел да покаже доверие в държавното управление на Нейно Величество ", сподели Джонсън в малко изказване. " Мога единствено да премислям какви са аргументите, които стоят зад съмнението (на Корбин), само че очевидният извод е, че той не мисли, че ще завоюва ", добави той.

Лейбъристкият водач съобщи, че настояването на премиера съдържа " отровата на (Брекзит) без договорка ". " Нека законът (за отсрочване на Брекзит до края на януари) бъде признат и получи утвърждението на кралицата, и тогава ще подкрепим (произвеждането на) избори ", добави Корбин.

Според почитан народен представител лейбърист, представен от Би Би Си, Корбин е споделил, че няма да разреши предварителни избори преди 31 октомври - датата, на която Джонсън желае Англия да излезе от Европейския съюз, със или без договорка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР