Британската финтех компания с най-голяма пазарна оценка Revolut сформира екип,

...
Британската финтех компания с най-голяма пазарна оценка Revolut сформира екип,
Коментари Харесай

Revolut променя изцяло „лошата“ си корпоративна култура

Британската финтех компания с най-голяма пазарна оценка Revolut образува екип, който да следи дали чиновниците ѝ от по-високите равнища са " налични " и " уважителни ", защото се пробва да отговори на рецензиите за нападателна корпоративна просвета и да получи банков лиценз в Обединеното кралство, оповестява The Guardian.

Макар че компанията за крипто търговия и разплащания се прави оценка на 33 милиарда $ и може да се похвали с 25 млн. клиенти и 6 000 чиновници в офиси, ситуирани от Лондон до Токио и Сао Пауло, до момента тя няма английски лиценз, който да я включи в контролираните схеми за отбрана на клиентите.

Новият отдел, който ще включва психолози и специалисти по поведенчески науки, ще бъде част от пакета от ограничения, показан в петък от шефовете на компанията. По този метод те се надяват да насърчат „ по-човешки " метод към работната среда, която съгласно някои свидетелства е прогонила редица чиновници.

По време на среща на цялата компания, водена от нейния създател и основен изпълнителен шеф - някогашния банкер от Lehman Brothers Ник Сторонски, на чиновниците ще бъде оповестено, че те би трябвало да бъдат " приобщаващи и налични ", както и " уважителни “, когато и да е. Те ще би трябвало да употребяват " най-подходящия звук на гласа, време и обстановка за даване на противоположна връзка ", показва още The Guardian.

Новият инструкции за така наречен " държание, учредени на полезности ", ще заменят сегашните формулировки на уеб страницата на компанията, които включват предизвестие към бъдещите чиновници, че " летвата е доста висока " и че в случай че чиновниците не реализиран " съвършенство ", ще бъдат оценени " тъкмо, а не общително ", макар че " от време на време може да боли ".

“Лоша “ корпоративна просвета

Този ход идва след поредност от обвинявания от страна на някогашни чиновници по отношение на работната среда в Revolut през последните години. Според недоволствата поставяните от мениджмънта цели са били непостижими. В името на растежа на стартъпа, настояват те, са били принуждавани да правят безвъзмезден труд и са подлагани на мощен напън до степен, в която в последна сметка са напуснали работата си.

Revolut се разраства експоненциално от 2015 година насам, когато започва като предплатена карта, предлагаща безвъзмездна обмяна на валута на клиентите си. Оттогава тя се трансформира в компания, в която работят 6 000 чиновници в 37 страни и която пусна на пазара повече от 50 продукта и услуги, вариращи от застраховки за отмора и наемане на жилища до предплатено заплащане на заплата, услуги от вида „ купи сега-плати след това “ и търговия с криптовалути.

Компанията, която Сторонски се надява да се трансформира в " Amazon на банковото дело ", за последно беше оценена на 33 милиарда $ през 2021 година Страхотна оценка, показва The Guardian, само че все пак членовете на Управителния съвет на компанията са повдигнали въпроси по отношение на съществуващите проблеми към корпоративната просвета на Revolut, както и огромното текучество на личния състав.

Още повече, че това се трансформира в проблем и за краткосрочните цели на стартъпа, една от които е приемане на утвърждение от английската комисия за финансов контрол и, респективно, банков лиценз в Обединеното кралство.

Revolut, чийто ръководител е някогашният началник на Standard Life Aberdeen Мартин Гилбърт, си обезпечи банков лиценз на Европейски Съюз посредством Литва през 2018 година Но обезпечаването на лиценз за Обединеното кралство ще разреши на компанията да държи депозитите на английските си клиенти, вместо да разчита на лицензиран сътрудник, както е в този момент, и, надлежно, да печели пари, като предлага заеми.

Не на последно място, компанията се надява, че утвърждението на Обединеното кралство ще убеди регулаторните органи в Съединени американски щати, Австралия и даже Япония да последват образеца му и да издадат лицензи.

Иначе, Revolut отхвърля, че плануваната „ културна смяна " е директно ориентирана към усмиряване на локалния регулатор.

CultureLab

Опитът на Revolut да извърши цялостна смяна на корпоративната си просвета ще включва екип, наименуван CultureLab, формиран от специалисти по поведенчески науки, анализатори на данни и психолози, които ще правят оценка дали чиновниците се придържат към новите стандарти.

Компанията разгласи също по този начин, че ще преработи методите за оценка на представянето на висшите мениджъри, ще изисква самостоятелни срещи сред мениджърите и чиновниците, фокусирани върху новите полезности, и ще обръща повече внимание на това дали новонаетите чиновници са освен положителни чиновници, само че и дали добре " се вписват в културата " на компанията.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР