Британската филмова индустрия отбеляза най-празничната си вечер от годината с

...
Британската филмова индустрия отбеляза най-празничната си вечер от годината с
Коментари Харесай

Голямата филмова нощ на Острова: кой си тръгна с награди БАФТА и кой възхити от червения килим

Британската кино промишленост означи най-празничната си вечер от годината с 72-рото издание на премиите БАФТА.

На церемонията в Роял Албърт Хол победител на вечерта стана филмът на Йоргос Лантимос „ Фаворитката “ , който влезе в конкуренцията и с максимален брой номинации – 12. От тях той завоюва 7, от които за актриса в основна роля (Оливия Колман), актриса в поддържаща роля (Рейчъл Вайз) и най-хубав английски филм .

 БАФТА 2019 Getty

„ Рома “ обаче, който е главен съперник на „ Фаворитката “ за „ Оскар “ със също 10 номинации, си потегли с най-голямата премия на вечерта – тази за най-хубав филм . Филмът на Алфонсо Куарон получи и оценките за постановка и операторско майсторство .

► Кейт Мидълтън засенчи холивудските звезди на премиите БАФТА

Британската кино академия затвърди статуса на любимец през тазгодишния награден сезон на Рами Малек („ Бохемска рапсодия “) и Махершала Али („ Зелената книга “) , които завоюваха надлежно премиите за най-хубав артист в основна и поддържаща роля .

 БАФТА 2019 Getty

Наградата за истинска ария за „ Роди се звезда “ беше призната от Брадли Купър, защото Лейди Гага по същото време присъстваше на премиите „ Грами “ в Лос Анджелис.

Звездните посетители още веднъж се бяха постарали да наподобяват в най-хубавия си тип, а някои от тях като Кейт Бланшет се демонстрираха и в нова светлина. Актрисата беше минала от рус към меденокафяв цвят на косата, който несъмнено ѝ отива.

 БАФТА 2019 Getty

Вижте останалите най-добре облечени от вечерта на премиите БАФТА в галерията >>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР