Британската актриса и певица Джейн Бъркин е починала на 76

...
Британската актриса и певица Джейн Бъркин е починала на 76
Коментари Харесай

Почина британската актриса и певица Джейн Бъркин

Британската актриса и певица Джейн Бъркин е умряла на 76 години в Париж, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на " Ройтерс ". Тя е открита мъртва в дома си.

През 2021 година Джейн Бъркин получи лек инсулт, а неотдавна анулира няколко концерта поради здравословни проблеми.

Най-известният ѝ шлагер е " Je t`aime...moi non plus " със Серж Генсбур от 1969 година Двамата живеят дружно повече от 10 години. Снимала се е във филмите " Фотоувеличение ", " Басейнът ", " Красивата драка ".

Джейн Бъркин е родена в Лондон през 1946 година Тя се открива във Франция в края на 60-те години на предишния век. Преди това се омъжва за композитора Джон Бари, от който има щерка Кейт (починала през 2013 г.), само че се развеждат. По време на фотоси се среща със Серж Генсбур и двамата стават именита двойка. Те имат щерка - актрисата Шарлот Генсбур. След като се разделя със Серж Генсбур, от 1980 година до 1992 година Джейн Бъркин живее с режисьора Жак Доайон. От него ражда третата си щерка Лу Доайон, която също е актриса.

Освен с филмите и музикалните си шлагери, тя е известна и като вдъхновителка на емблематичната първокласна чанта на " Ермес " - " Бъркин ", напомня " Нова телевизия ". Историята за основаването на най-скъпия дамски аксесоар в света, появил се на пазара през 1983 година, стартира със инцидентната среща на Джейн Бъркин с Жан-Луи Дюма, починалият изпълнителен шеф на " Ермес ". Двамата се срещат инцидентно по време на полет. По това време Бъркин е възприемана като френска икона в модата и стила. По време на полета тя има проблем със сламената си чанта, в която не могла да побере съвсем нищо. Това въодушевява Жан-Луи Дюма да направи аксесоар в задоволително огромен размер, който да побира всички нужни на дамите движимости.

The original it girl Jane Birkin
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР