На 79 годишна възраст, след продължително боледуване, е починал Любомир

...
На 79 годишна възраст, след продължително боледуване, е починал Любомир
Коментари Харесай

Почина журналистът Любомир Коларов

На 79 годишна възраст, след дълготрайно боледуване, е умрял Любомир Коларов, публицист, някогашен основен редактор в Българска национална телевизия, заяви националната телевизия. Депутат е в 37-ото Народно заседание, ръководител на Комитета по пощи и далекосъобщения с сан на министър по време на кабинета с министър председател Жан Виденов.

Любомир Коларов е роден на 25 юни 1943 година в Бургас. Завършва компетентност " Телевизионна и радио публицистика " в Московския държавен университет " М. В. Ломоносов ".

От 1968 година работи като кореспондент, редактор и коментатор на Българската телевизия, а от 1971 до 1977 година е бил неин сътрудник в Москва. През 1991-1994 година работи като основен редактор на ежедневника " Вечерни вести " - Българска национална телевизия. Създател е на телевизия БСТВ, партийната телевизия на Българска социалистическа партия.

Бил e член на Висшия съвет и на Изпълнителното бюро на Водоснабдителна система на Българска социалистическа партия. През 2011 година Комисията по досиетата разгласи принадлежността му като конфиденциален помощник на Първо основно ръководство на Държавна сигурност.

Погребението ще бъде на 29 юни от 11.00 ч. в Православен гробищен парк " Св. Архангел Михаил " в Бояна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР