Британска подводница от клас Astute е участвала в средиземноморско преследване,

...
Британска подводница от клас Astute е участвала в средиземноморско преследване,
Коментари Харесай

The Times съобщи за "напрегнато преследване" между английска и руски подводници край бреговете на Сирия

Британска подводница от клас Astute е взела участие в " средиземноморско гонене ", което се е състояло поради дейностите на подводници от съветския ВМФ край крайбрежията на Сирия.

Това оповестява The Times, като се базира на информиран боен източник, който твърди, че британците били подмамени да се включат в игра на " котки и мишки " и се пробвали да се отскубнат от " с напрежение гонене ", което обаче осуетило присъединяване им в удара против Сирия.

По информация на изданието английската подводница клас Astute, въоръжена с крилати ракети, е била преследвана от една, или допустимо две съветски субмарини, наричани от западните специалисти " черни дупки " поради тяхната безшумност.

Изданието написа, че на английските подводничари им се е наложило да маневрират, с цел да се скрият и от две съветски фрегати и един противолодъчен аероплан. Заради тях английската подводница не съумяла да се приближи на задоволително разстояние от крайбрежието, с цел да нанесе удари по Сирия.

Споменатите " черни дупки " се оказали излезли от сирийското пристанище Тартус две подводници клас " Варшавянка ", или по класификацията на НАТО — Kilo. Дизел-електрическите подводници развиват голяма скорост, безшумни са и са въоръжени с торпеда, крилати и противолодъчни ракети.

Британските публицисти твърдят, че британската подводница е останала неоткрита. Експерти допускат, че подводницата не е взела присъединяване във военната интервенция против Сирия, поради старанието на английските моряци " да останат незабелязани ".

Официално удостоверение на изнесената от The Times информация към този момент няма. Представители на Кралските Военноморски сили не са коментирали инфарктната обстановка.

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР