Британецът Нийл Харбисън твърди, че е първият официално регистриран киборг,

...
Британецът Нийл Харбисън твърди, че е първият официално регистриран киборг,
Коментари Харесай

Британец твърди, че е първият официално регистриран киборг

Британецът Нийл Харбисън твърди, че е първият публично регистриран киборг, защото фотографията на паспорта му го изобразява с вградена антена на черепа, която му разрешава да „чува цветовете“, написа в. „Дейли мирър“.



Това било доказателство, че английското държавно управление е приело статута му на киборг, защото вграденото устройство било неразделна част от организма му. Харбисън страда от доста рядко заболяване, което му разрешава да вижда единствено в черно и бяло. Болестта се назовава ахроматопсия /цветна слепота/.

Антената, вградена в черепа на Нийл, преобразява светлинните талази в звукови трептения, които мозъкът му се е научил да разчита. Антената със датчика виси непрекъснато над челото му. С нея човекът-киборг може да усеща и светлини оттатък забележимия набор, като той може да разчита инфрачервени и ултравиолетови предавания.

С антената си Харбисън може да получава светлини и от други елементи на света. От своя страна той може да се свърже със спътник и да изпраща светлинни сигнали в космоса.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР