Брикел сключи договор за продажба на акции на американска компания,

...
Брикел сключи договор за продажба на акции на американска компания,
Коментари Харесай

Американска компания купува Брикел

" Брикел " подписа контракт за продажба на акции на американска компания, която ще ни преведе през този преход. В понеделник-вторник ще бъде оповестена повече информация. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ по бТВ Янилин Павлов, изпълнителен шеф на „ Брикел “ ЕАД.

По думите му, в случай че спрат „ Брикел “, няколко града ще останат без отопление – Гълъблово, Сливен, Бобов дол, Русе.

Павлов сподели, че те би трябвало да си търсят други възможности и че е пуснал писма, с цел да ги предизвести.

„ Няколко града ще останат без топлота на фона на рецесията сега. Вчера Европейска комисия позволи отваряне на ред топлоцентрали на въглища, които даже не съблюдават екологичните правила, ние да затваряме, не виждам къде е логиката “, разяснява Янилин Павлов.

Той отхвърли да отговори на въпроса кой е притежател на предприятието.

Отрече, да са попречили министърът на околната среда и водите Борислав Сандов да влезе на територията на предприятието.

„ Днес разпространих едно клипче, в което е видно по какъв начин Сандов идва на портала и за 40 секунди е на територията на „ Брикел “. Помолен е от служителката да се качи в административната постройка, той отхвърля да се качи и споделя, че ще изчака в колата. Излиза и самичък потегля към оборудванията на „ Брикел “, без защита “, съобщи Янилин Павлов.

По думите му министърът е помолен да се върне там, където е влезнал и да изчака лице, което да го придружи до нещата, които желае да види.

„ Аз като му предложих да го разведа, той отхвърли и извика полиция “, добави Павлов.

Не видях на някой да му е станало неприятно, бях от самото начало с тях, отвърна шефът на „ Брикел “ на изказванията, че на част от хората в делегацията на премиера Петков им е прилошало по време на визитата им в „ Брикел “.

„ Цитираха едни моментни стойности от станцията, които са неточни и аз апелирам да оповестят инспекциите “, добави той.

По думите му „ Брикел “ замърсява локално и се получава запрашаване. Ние сме взели ограничения, с които да го предотвратим. Но това, че е недобре изглеждащо дружество, не следва да бъде затворено “, сподели още шефът му.

Според него „ Брикел “ е в нормите, които са им сложени за замърсяване.

Ще слагаме обезпрашителни системи и спомагателни системи, които да оберат този прахуляк, който се генерира, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР