Брижит Бардо, Одри Хепбърн, Мерилин Монро - около 30 снимки,

...
Брижит Бардо, Одри Хепбърн, Мерилин Монро - около 30 снимки,
Коментари Харесай

В Париж показват уникални фотоси на Брижит Бардо, Одри Хепбърн, Мерилин Монро

Брижит Бардо, Одри Хепбърн, Мерилин Монро - към 30 фотоси, направени от фотографа на звезди Дъглас Къркланд , са изложени от през днешния ден в галерията " Гадколексион " в Париж , съобщи Агенция Франс Прес. Те са включени в ретроспектива във връзка 50-годишната му кариера.
 
" Работех за сп. " Луук ", когато започнах да фотографирам звезди ", съобщи Къркланд. От 1957 година той е обезсмъртил редица икони на киното и модата , измежду които Мерилин Монро.
 
През 1961 година снимал холивудската актриса , до момента в който се е отпуснала в легло и тялото й е завито с копринен чаршаф . Това е една от най-известните й фотоси. " На нея Мерилин като че ли прави обич с възглавницата , която държи в ръцете си ", разясни 83-годишният канадски фотограф. " Става въпрос за визията й за идеалния мъж, с който би желала да е довечера ", добавя той.
 
Ретроспективата показва също поредност направени през 1962 година фотоси , на които се вижда Коко Шанел в ателието й на ул. " Камбон ". " Прекарах три седмици дружно с нея ", споделя фотографът. " Вероятно с това самобитно съучастие може да се изясни триумфът на фотосите ", означи той.
 
По време на дългата си кариера Къркланд е снимал работата на снимачната площадка на към 100 пълнометражни кино лентата , измежду които " Титаник ", " Мулен руж ", " Далеч от Африка ". -->
 
Показани са фотоси портрети на Джак Никълсън, Джуди Гарланд, папа Йоан Павел Втори . Изложбата ще продължи до 3 юли.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР