Брифинг за водната криза в Бургас се проведе в Областна

...
Брифинг за водната криза в Бургас се проведе в Областна
Коментари Харесай

Емил Димитров: С помощта на Варна ще направим всичко възможно Бургас да не остане без вода

 Брифинг за водната рецесия в Бургас се организира в Областна администрацията в Бургас, съобщи кореспондент на Burgas24.bg . На срещата участваха, министър на околната среда и водите;, заместник-министър на районното развитие; кметовете на Бургас и Варна - и и шефът на ВиК-Бургас инж. Ганчо Тенев.

Ще има опитаме да се ремонтират други два язовира, които са били за напояване, и да се обезпечи аварийно напояване за Бургас. Резервните язовири ще са " Ахелой “ и " Порой “, които след главен ремонт ще бъдат да бъдат свързани към деривация " Камчия “. 

" Няма да има водна рецесия, в случай че си изградим оборудванията до февруари. Ще създадем тъй че никой да не разбере, че е имало воден проблем. Варна за прочут интервал от време ще се лиши от водата, която получава от Камчия, с цел да подкрепи Бургас. Това е един жест за солидарност от Варна към Бургас. Повтарям - ще създадем всичко допустимо Бургас да не остане без вода. "

" Доволни сме от ограниченията и от периодите. Убеден съм, че ВиК- Бургас ще се оправи с това предизвикателство Каквото е належащо от локалната власт - ще го напрвим ", добави.

Вижте повече във видеото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР